Buteyko activiteiten

Lezingen


EEN GEÏNFORMEERD MAN TELT VOOR TWEE..

Tijdens de lezing ervaar je hoe we onszelf aangeleerd hebben om op een bepaalde manier te ademen. Het belang van goed functionerende longen, waarbij longinhoud en bloedsaturatie, als de belangrijkste factoren voor een gezonde ademhaling worden gezien. Ook leg ik uit wat het belang van Koolzuur CO2 en van Bicarbonaat is. Verder kom je in de lezing alles te weten over het Bohr effect, hoe nadelig verzuring van het lichaam is en wat je ademhaling hieraan kan bijdragen. Ik verzorg door heel Nederland en België lezingen over de Buteyko ademhalings-techniek.

Cursussen


De traditionele Buteyko ademhalingscursus bestaat uit 6 ontmoetingen van elk 1,5 a 2 uur. We gaan uitgebreid in op ademhaling en de zuurstof distributie en voorziening van alle cellen in het lichaam. Door je ademhaling te begrijpen kun je het lichaam helpen zichzelf te helen en te herstellen van allerlei kwalen. In de cursus krijg je een toolbox met oefeningen zodat je zelf aan de slag kunt. Het lichaam weet wat het nodig heeft. Het enige wat je hoeft te doen is te luisteren en voelen wat het lichaam wil.

Clinic snurken


IK... SNURKEN... NOG NOOIT GEHOORD...

Meestal zijn het juist de medebewoners die het meeste last hebben van jou gesnurk. Maar waarom snurkt de ene persoon wel en een andere weer juist niet? In een clinic van ca 2,5 uur kijken we samen naar de verschillende factoren die het snurken beïnvloeden. Als dit bekend is gaan we werken aan een verbetering van de situatie zodat het snurken gaat verminderen of zelfs helemaal stopt.


ga hier naar agenda

Webshop

Binnenkort is de webshop geopend met producten die kunnen helpen bij het verbeteren van de ademhaling.