Mindfulness/Fitness

Asuna Yoga

Een combinatie van verschillende disciplines maakt dat asuna yoga een uniek concept is. Aan de basis staat Hatha Yoga als een vrij fysieke vorm van yoga. Dit wordt gecombineerd met Tai Chi, chi gong. Ook de Buteyko ademhaling maakt een wezenlijk onderdeel uit van de lessen. Juist de combinatie van de verschillende disciplines maakt Asuna yoga geschikt voor beginners zowel als gevorderden. Lessen duren een uur en een kwartier en worden gegeven in Roermond en in Wellerlooi.

Asuna Pilates

Asuna pilates, de combinatie van de standaard pilates oefeningen vanuit de Perfect Pilates serie gecombineerd met de Buteyko ademhalingstechniek maakt deze vorm van Pilates geschikt voor een opbouw van spierkracht, soepele spieren en uithoudingsvermogen door de bijzondere ademtechniek. Door de combinatie van deze technieken werken we aan kracht met een minimum aan verzuring van de spieren.

Stilte dag

Een hele dag in stilte verblijven, verschillende meditaties doen in een mooie omgeving in de natuur. Even helemaal tot jezelf komen zonder telefoon, facebook, instagram en andere media die je normaal altijd en overal bij je hebt. Even geen mailtjes die om aandacht schreeuwen. Bewust even rust nemen. Neem een boek mee en zoek een rustige plek om tot jezelf te komen. De dag begint 's morgens om 7 uur en eindigt om 19 uur. enkele keren wordt er in stilte met de groep gemediteerd, eder op zijn niveau, uiteraard met een korte uitleg. gegeten en samenzijn gebeurt in stilte of praten wordt beperkt tot het uiterste minimum. Onderga deze douche van rust voor jezelf.

Klankmeditaties

Onderga een bad van subtiele klank. Door in resonantie met de klanken te komen gaat je lichaam zichzelf reinigen, blokkades worden verwijderd en je gaat helemaal ontspannen. Soms een geleide meditatie soms alleen genieten van klank.

ADEMHALING

Adem of zuurstof is nodig om te leven, belangrijk hierbij is, hoe wordt de zuurstof in ons lichaam gedistribueerd. Ik werk met de Buteyko methode omdat deze als enige gebruik maakt van kennis van  fysisch chemische processen. Belangrijk is ook met deze methode; bewust worden van je ademhaling en hiernaar leren luisteren. Voelen wat het lichaam vraagt en geven wat het nodig heeft.

 

lees meer...

MINDFULNESS/FITNESS

Een combinatie van verschillende disciplines maakt dat asuna yoga een uniek concept is. Aan de basis staat Hatha Yoga als een vrij fysieke vorm van yoga. Dit wordt gecombineerd met Tai Chi, chi gong.

 

lees meer...

ADEM & EVA

EVA staat voor eenvoudig verminderd ademen. Volgens Buteyko krijgt het lichaam hierdoor de kans zichzelf van allerlei (vaak welvaarts-) ziektes en kwalen te herstellen en terug te keren naar de natuurlijke balans van gezond zijn.

Juist door het minder ademen, krijgen de cellen in ons lichaam meer zuurstof. Juist door het minder ademen worden we weer gezond.

 

lees meer...

Webshop

Binnenkort is de webshop geopend met producten die kunnen helpen bij het verbeteren van de ademhaling.