Buteyko en yoga, het verschil, de overeenkomsten

BUTEYKO OF PRANAYAMA?

Hoeveel mensen zijn zich bewust van hun ademhaling. Slechts weinigen halen door de dag bewust adem…… ademen gaat toch vanzelf….. daar hoef ik niets mee te doen.

Verschillen en overeenkomsten..

Buteyko leert dat we zo min mogelijk moeten ademen. Tijdens ontspanning maar ook tijdens sport en beweging. Deze methode houdt het simpel en heeft daardoor of desondanks heel goede resultaten met mensen die ademhalingsproblemen hebben. 

Door de Buteyko methode gaat het lichaam ontgiften en te ontzuren op een natuurlijke manier. Waardoor de oorzaak van vele aandoeningen verdwijnt.

Yoga leert ons op verschillende manieren en intensiteiten te ademen. Deze oefeningen kunnen echter voor iemand die een slechte ademhaling heeft teveel zijn waardoor ze zich juist slechter gaan voelen. Door de verschillende technieken toe te passen e krijgt het lichaam niet de juiste impuls. Het weet hierdoor niet welke richting het op moet.

Het begrijpen en combineren van de beide disciplines kan mensen helpen maximale resultaten te halen met een juiste ademhaling.