Ademhaling en Coaching

Wat is ademhaling, en wat doet coaching met ademhaling?

Coaching; mensen helpen zichzelf weer te kunnen redden, op eigen benen te staan. Zich zelf in hun kracht brengen en leren in hun kracht te blijven.

Ademhaling is voor mij de bron van gezond leven.  Hoeveel mensen zijn zich bewust van hun ademhaling. Slechts weinigen halen door de dag bewust adem…… ademen gaat toch vanzelf….. daar hoef ik niets mee te doen.

Als coach reik je graag je cliënten tools zodat ze aan zichzelf kunnen werken. Technieken, trucjes, handvatten. Hoe beter de cliënt deze begrijpt hoe beter de coaching werkt en hoe meer effect je coaching zal hebben. Hoe meer tools je als coach in je pakket hebt hoe beter je je cliënten kunt helpen om ook hun toolbox te vullen. Juist de eenvoud van de oefeningen van Buteyko maken dat ze zoveel effect hebben.

Hoe mooi zou het zijn om juist met ademhaling grote stappen te kunnen maken. Als coach dien je dan wel meer te weten als de gemiddelde burger over ademhaling vandaar dat ik eendaagse workshops organiseer. Om jou als coach meer gereedschap te geven om je cliënt te helpen.

In één dag krijg je uitleg en inzicht hoe het lichaam werkt, fysisch en psychisch. Maar vooral ook hoe je een cliënt kunt helpen door zijn ademhaling te observeren en te meten. Korte eenvoudige tips krijg je mee die je aan je cliënten kunt doorgeven zodat ze een eerste stap kunnen maken richting het weer zelf in de kracht komen.

De Buteyko methode

Buteyko is heel duidelijk in zijn methode, er is maar een manier van juiste ademhaling en wel zo min mogelijk. Tijdens ontspanning maar ook tijdens sport en beweging. Deze methode houdt het vrij simpel en heeft daardoor of desondanks heel goede resultaten met mensen die problemen hebben. Al snel gaat het lichaam zich herstellen van allerlei aandoeningen die volgens velen nu eenmaal bij het leven en het ouder worden horen. Buteyko laat zien dat dit niet zo hoeft te zijn.