Wat houdt de cursus in?

Als het goed voelt is het waarschijnlijk ook goed, als het slecht voelt is het waarschijnlijk ook slecht..

Konstantin Buteyko.

In stappen ga je leren wat ademhaling is en wat het voor je kan doen.

Zowel in theorie: wat gebeurt er in het lichaam, als in praktijk: ervaar je eigen ademhaling..

Binnen 10 dagen komen we vijf keer bij elkaar gedurende ongeveer 2 uur. Je leert  luisteren naar je lichaam door op je ademhaling te letten en deze te begrijpen. Er wordt veel aandacht besteed aan het begrijpen van ademhaling, symptomen van klachten en reacties van het lichaam op deze manier van o.a. ontzuren en ontgiften.

Een voorbeeld: als je bronchiën vernauwen of je neus verstopt raakt, heeft dit een reden. Als je de reden (oorzaak) begrijpt kun je met een simpele oefening deze weer vrij snel open krijgen zonder medicijnen of spray.

Juist door stap voor stap te werken ga je je bewust worden van de ademhaling. Door het verminderen van je ademhaling gaat het lichaam vaak al vrij snel reageren. Vandaar dat de cursus gegeven wordt binnen een tijdsbestek van 10 dagen. Het je eigen maken van deze manier van ademen gaat op een natuurlijke manier en kan na de cursus zelfstandig in eigen tempo voortgezet worden. Gedurende een jaar krijg je begeleiden indien dit nodig mocht zijn. Herhalen van de cursus is daarbij een optie.

Je krijgt een aantal verschillende oefeningen en trainingen aangereikt en uitgelegd. Hiermee mag je zelf aan de slag met oefeningen die bij jou passen qua vorm en qua beschikbare tijd. Jij bepaald hoe intensief je hiermee aan de slag gaat.